İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması

18.02.2024 68

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. yılı dolayısıyla okulumuzda öğrenim gören öğrencilerimizi, Türk dilini doğru, etkili ve kurallarına uygun olarak konuşmaya özendirerek, dilimizi güzel ve düzgün kullanma yeteneğini geliştirmek; öğrencilere toplum karşısında kendilerini ifade etme becerisi ve özgüven kazandırmak ve öğrencilerimizin, dilimizin en güzel ifade şekillerinden olan şiir sanatına ilgi duymalarını, geçmiş ile gelecek arasında tarihi, milli ve manevi köprü kurabilmelerini, vatan, millet, bayrak sevgisi ve saygısını geliştirmelerini sağlamak amacıyla İstiklal Marşı’nı Güzel okuma yarışması düzenlenmiştir.

1.   Yarışmaya her şubeden en fazla iki öğrenci katılabilecektir.

Yarışmaya katılacak öğrenciler sınıf öğretmenleri tarafından 23 Şubat Cuma gününe kadar yarışma komisyonuna bildirilecektir.

3.  26 Şubat-1 Mart 2004 tarihleri arasında yarışma komisyonunca kayıt yaptırılan şubelerce seçilen öğrenciler derecelendirilecektir.

Yarışmaya katılan öğrencilerimiz;

Şiire Hâkimiyet (Ezber Gücü, Doğru Okuma),

Beden Dili (Jest ve Mimik Kullanımı),

Vurgu, Tonlama, Telaffuz,

Şiiri Hissettirme, Duygu,

Sahne Hâkimiyeti ölçütlerine göre değerlendirileceklerdir.

Adres:
ORTA MAH. ÇAM AĞACI SK. EK BINA SİTESİ ÖĞRETMEN SALIH NAFIZ TÜZÜN ILKOKULU BLOK NO: 4/1 KARTAL / İSTANBUL